Jeśli cenisz sobie dobre i zdrowe jedzenie, to dobrze trafiłeś.
Karmienie gości jest bezsprzecznie naszą mocną stroną. Lubimy to. Używamy zdrowych i sprawdzonych produktów. Sami pieczemy chleb (również bezglutenowy), robimy wędliny i sery.  Adaptujemy do naszych upodobań stare przepisy, często też wymyślamy własne. Nieobecność w naszej kuchni chemii i gotowych półproduktów jest więc dość oczywista.

Kilka lat temu, przy okazji kłopotów jednej z naszych córek musieliśmy zainteresować się dietą bezglutenową i nietolerancjami pokarmowymi,  teraz z dużą wprawą obsługujemy różne diety eliminacyjne.

Również wegetarian i wegan traktujemy w naszej kuchni poważnie.

Raz w tygodniu jemy kolację przy ognisku. Grilujemy wtedy różne warzywa, dobre kiełbasy, i boczek, pieczemy jabłka nadziewane domowymi dżemami.
Posiłki często przeciągają się w pogaduchy i takie bycie razem. Jadalnia w naszym domu to po prostu magiczne miejsce…